l
Faqe e Pare
Organizata

veterani arkiva
veterani Veterani

link Linke

 

Vlerësim për mbrojtjen dhe mbajtjen gjallë të idealit atdhetar në drejtim të Organizatës së Bashkuar të Veteranëve të LANÇ-it


Petro Koçi i jep familjes
Certifikatën e “Dëshmorit të Atdheut” Ymer Cengu

Para disa ditësh, zëvendësministri i Mbrojtjes Petro Koçi i dorezoi familjes Cengu në Kukës Certifikaten e “Deshmorit te Atdheut” Ymer Cenga. Në ceremoninë e orgaizyar me këtë rast ku merrte pjesë edhe Prefekti i Kukësit, Kuçana, zëvendësministri i Mbrojtjes Petro Koçi vlerësoi kontributin e dëshmorit të Atdheut Ymer Cengu, si ish - partizan i Brigades 24 Sulmuese e më pas megjithese i sëmuëe, pjesë e strukturave ushtarake në Përmet. Për këtë shkak me tu kthyer në shtëpi në shkurt 1947 ndërron jetë.
Në njoftimin e Prefekturës së qarkut Kukës thuhet se “Sot me date 07.12.2020 nën drejtimin e Prefektit te Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana u organizua ceremonia për dhënien e çertifikates “Dëshmor i Atdheut” pas vdekjes z. Ymer Hajrullah Cengu, duke respektuar protokollin e Ministrise Shendetësisë e Mbrojtjes Sociale , morën pjese Zv/Ministri i Mbrojtjes z. Petro Koçi, kryetari i Org. Veteranëve te Rrethit Kukes z. Enver Onuzi, kryetari i Organizates së Deshmoreve te Rethit Kukes z.Agim Braha dhe pjestare te familjes së dëshmorit”.Kol.Ing. Myfit Guxholli Kryetari i OBVL-së


 

Arkiva e gazetes