l
Faqe e Pare
Organizata

veterani arkiva
veterani Veterani

link Linke

 

VEPRIMTARI FESTIVE NGA DEGA E OBVL PUKË ‘’TRIMERESHA E TERBAÇIT ’’ NE SKENEN E PUKES

“JETË TË GJATË FLAMUR E SHQIPE!”

Për 105-vjetorin e shpalljes së pavarësisë dhe 73-vjetorin e çlirimit të atdheut u organizuan veprimtari të shumta edhe në qytetin e Pukës, si dhe në qendrat administrative të Bashkisë Pukë në Luf- Qerret, Qelzë, Rrape e Gjegjan, të organizuara nga Pallati i Kulturës,” NDUE SHYTI”, Muzeu Historik , Qendra Kulturore e Fëmijëve Pukë,me Drejtorin e përkushtuar e apasionant, Ramazan Rringaj, familje Veterani, po kështu Dega OBVL, Dega Pukë, Organizata a Dëshmorëve të Atdheut, Dega Pukë , Drita Hyseni e Rasim Cina, si dhe Klubi i Artistëve Pukë me president Regjisorin e talentuar Fran Vukaj. Krahas reportazheve muziko-letrarë, ekspozitave fotografike për dëshmorët e atdheut e të LANÇ-it, pjesëmarrësit ndoqën spektaklin e bukur dhe shumë emocionues: “Jetë të gjatë Flamur e Shqipe” të shkollave të Bashkisë Pukë. Por surpriza e ditëve të festës ishte shfaqja e dramës “Trimëresha e Tërbaçit”, e autorit të mirënjohur Odise Grillo, vënë në skenë me nxënësit e talentuar të Shkollës 9-vjeçare “Migjeni” të qytetit të Pukës, nga regjisori Fran Vukaj, bashkë me mësuesen e dalluar Pashke Mesuli, familje veterani. Përveçse në qytetin e Pukës, kjo dramë e inskenuar mjeshtërisht dhe e interpretuar mjaftë

ALBAN DOÇAJ
Drejtori i QKP, Familje veterani


 

 Rrahman Parllaku

Kryetari i OBVL-së,
(gjeneral-lejtnant në
pension, Hero i Popullit)


 

Arkiva e gazetes